12 Mayıs 2012 Cumartesi

DENİZ KABUKLARINDAN KAPI SÜSÜ YAPIMI



Elimde birikmiş deniz kabukları vardı. Ne yapılabilir diye düşünürdüm hep. Bir süre boş bir fanusun içinde süs olarak durdular. Fakat bir süre sonra ondan da sıkıldım. Aklıma böyle bir fikir geldi, umarım beğenirsiniz.
Yapılışı çok basit. Sert bir mukavvayı istediğiniz büyüklükte yuvarlak olarak kesiyorsunuz. Ben büyük yuvarlak servis tabağını ölçü olarak kullanmıştım.:D Tabağı mukavvanın üstüne koydum. Etrafından çizdim. Ne kalınlıkta istediğiniz size kalmış. Ortasını da daha küçük bir tabak yardımıyla çizip kestim. Sonuçta elimde yaklaşık 7 cm genişliğinde bir halka kaldı. Onuda kalın beyaz kurdeleyle (düğünümde boynuma attıkları, üzerine takı takılsın diye kullandığım kurdeleydi):) sardıktan sonra üzerine deniz kabuklarını yapıştırıcıyla yapıştırdım. Boş kalan yerlerine inci yapıştırdım. Kendi nikah şekerimden artanlardan 1 tanesini de bu iş için feda ettim. Ortada da gördüğünüz pembe deniz yıldızı, arada gördüğünüz küçük çiçek ve askısı nikah şekerimden yapıldı:) Ortaya böyle tatlı bir kapı süsü çıktı.
Kapıda duruşu aşağıdaki gibi;


2 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş yaaaa, bayıldım resmen.benim de niyetim var butarz birşey yapmaya, inşallah bana da ilham olur bu güzel çalışman:)))
    sevgiler!

    YanıtlaSil