12 Mayıs 2012 Cumartesi

KÖPÜK ÜZERİNE TABLO


Eşimin kendisine aldığı çalışma masasının içinden çıkan köpükler çok hoştu. dümdüz ve pürüzsüz. bunu değerlendirmeliyim dedim ve işe koyuldum. biraz guaj boya biraz vernik ortaya çıkan tablo bu:D

SAKALLI İPTEN DAMACANA KILIFI YAPIMI


Yapımı şöyle damacananın enine değil de boyuna ölçü alıyoruz. Boğum yapacağımız için biraz fazla ölçün. Kaç ilmikle başladığımı tam hatırlamıyorum. Ama sakallı ip çok gevşediğinden biraz deneme yanılma yapmanız gerekebilir:(( damacanayı enine ölçerek tam saracak şekilde bitirdikten sonra ördüğümüz uzun parçanın iki ucunu birleştiriyoruz. Boğazına boğum yapmak için tığ ile zincir çekerek uzun bir bağcık yapıyoruz. Bunu boyun kısmına geçirip büzdüğümüzde resimdeki şeklini alıyor. Papatyaları da tığla örüyoruz ve üzerine dikiyoruz. Damacana kılıfımız hazır. Bir kaç gün içinde aynı yöntemle poşet kılıfı yapmayı düşünüyorum. Ayrıntıları orada daha iyi anlatırım.

DENİZ KABUKLARINDAN KAPI SÜSÜ YAPIMI



Elimde birikmiş deniz kabukları vardı. Ne yapılabilir diye düşünürdüm hep. Bir süre boş bir fanusun içinde süs olarak durdular. Fakat bir süre sonra ondan da sıkıldım. Aklıma böyle bir fikir geldi, umarım beğenirsiniz.
Yapılışı çok basit. Sert bir mukavvayı istediğiniz büyüklükte yuvarlak olarak kesiyorsunuz. Ben büyük yuvarlak servis tabağını ölçü olarak kullanmıştım.:D Tabağı mukavvanın üstüne koydum. Etrafından çizdim. Ne kalınlıkta istediğiniz size kalmış. Ortasını da daha küçük bir tabak yardımıyla çizip kestim. Sonuçta elimde yaklaşık 7 cm genişliğinde bir halka kaldı. Onuda kalın beyaz kurdeleyle (düğünümde boynuma attıkları, üzerine takı takılsın diye kullandığım kurdeleydi):) sardıktan sonra üzerine deniz kabuklarını yapıştırıcıyla yapıştırdım. Boş kalan yerlerine inci yapıştırdım. Kendi nikah şekerimden artanlardan 1 tanesini de bu iş için feda ettim. Ortada da gördüğünüz pembe deniz yıldızı, arada gördüğünüz küçük çiçek ve askısı nikah şekerimden yapıldı:) Ortaya böyle tatlı bir kapı süsü çıktı.
Kapıda duruşu aşağıdaki gibi;


HOŞGELDİNİZ

AÇILIŞ

Herkese Merhaba;



Ben Eda. Bugün bloğumda ilk günüm. Öncelikle kendimden biraz bahsedeyim. 1987 Eskişehir doğumluyum. İzmir'de büyüdüm. Üniversiteden sonra çok sevdiğim eşimle evlenerek eşimin çalıştığı bölge olan Güneydoğu'ya yerleştik. Şimdi eşim bir öğretmen ben ise bir bankacıyım. 2 yıldır evliyiz. Üniversitede tanışıp evlendiğimiz için 7 yıllık (evlilik dahil) bir mazimiz var:) Kayın validem emekli bir resim öğretmeni. O da çok sever böyle el işlerini. Harika tabloları, el işi boyama örtüleri, nadide çalışmaları vardır. Bu sene tayin isteyeceğiz  eğer çıkarsa (İstanbul, dua edin ne olur) onun o güzel eserlerini de sizler için paylaşırım. Annem de çok maharetlidir. 3 kız kardeşiz hepimizin çeyizi biz doğmadan önce hazırdı:) Kanaviçeler, danteller,kasnak işlemeler,oyalar,yazmalar, patikler... Ona da bu yetenek anneannemden geçmiş sanırım.. Eee etrafta bu kadar maharetli kadın varken benim onlardan feyiz almamam olmaz değil mi:) Bugüne kadar zamanı hep okumakla geçmiş daha sonra da çalışmaya başlamış yani hiç zamanı olmamış bir bayan olarak eskiden beri el işlerine hep bir merakım vardı. sadece bir meraktı benim için ama artık yeteneğimi konuşturma vakti geldi. Eski eşyaları yenilemek, eldeki aparatları kullanarak yeni bir şeyler yapmak, ev ekonomisine katkıda bulunmak için dışarıda gördüğün ama pahalı gelen  güzel şeylerin benzerini yapmak, takılarımı kendi zevkime göre tasarlamak. Onu da çok sevdiğim teyzemden öğrendim. canım benim bir dükkan dolusu takıyı kendisi yapmıştı. ellerine sağlık hepside harikaydı. Hiç merak etmeyin. Onları da paylaşacağım tabi... Şimdilik size bir kaç çalışmamı göstermek istiyorum. Daha sonra yapacağım çalışmaları resimli olarak anlatabileceğim size:)


BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ...